Книга 45

 

 

     1864  09.10.2016 Един абсурд, една смешка 23:35 до В.Л. Препращам ти една смешка, която се е получила случайно: писал съм на Стефчо totonus.com... Глей ти, глей - Тойонус е почнал да пелтечи на езика на Тот!... На тебе повече от мнозина ти е ясно, че Висши Същности говорят и през човека, колкото и да е недостоен - могат даже и през въшка... Но сега ще кажа само на теб как си помислих скверно за миг, че може да се е обадил Някой преди няколко дни - по същия начин чрез "лапсус лингва". Един приятел наскоро, както вървяхме из гората, взе че изтърси един пълен абсурд: "Виждам Учителя в тебе". Сигурно има такава нужда, горкият, въпреки че очите му са си на мястото. Един подобен (Стоян от Д.) редовно ме нарича "Учителю" и ми целува ръка, както правеше и един възрастен свещеник от Голямо Конаре, а аз се чудя как да потъна в земята и му шъткам да не чуят другите... Човешките души имат нужда да виждат съвършенството там, където го няма. Та при случая сега в гората, като ми каза другият приятел този абсурд, аз реших да го избия на майтап и понечих да кажа артистично "Брях, брях", т.е. "бре, бре, чак пък толкоз...", но от устата ми излезе "Бях, бях"... От това се засрамих тройно, помисляйки си, че ми играе номерà някаква дълбоко скрита гордост – мръсно подсъзнание. Чичко Фройд ги обяснява тия работи. Изчервих се пред себе си и пред Бога, че може да е проговорила именно гордостта на Сатаната: да си помисля, че може Учителят да говори точно чрез мен – каква върховна наглост![1][1] Аз, една от коректорките на настоящите книги, си позволявам да вмъкна тази бележка под линия, с надеждата че Т. няма да я забележи, понеже инак непременно ще я изтрие. Той каза, че повече няма да се занимава с тоя род текстове и че тази книга 45 може да е последната. Всичко това – заради ниското му самочувствие и опасенията му, че може подсъзнанието му или духовете да съчиняват осиянията, т.е. холизациите (тук шрифтът сам се промени!). Ние всички знаем защо числата 64 и 46 са му „щастливите” и колко много ни върви и на нас, хората с беинсанска монада, с тия числа. В момента ви обръщам внимание под кой номер се е паднало горното му писмо, което коментирам тука: 1864!

 

1865  17.10.2016 Материјали на тема френологија од Петар Д’нов  16:51 Здраво Григориј, Текстови за френологија претеѓно имам читано на интернет. Френологијата ја проучував пред неколку години и неможам да дадам добар одговор за тоа дали сега има многу информации на интернет. Знам дека има и книги за френологија кои можат да се симнат (свалат), но повеќето се стари книги, напишани во минатите два века. Имам дома 2-3 книги за френологија и хиромантија. Врз база на моите пребарувања на интернет имам впечаток дека сепак едни од најбројните и најсодржајни материјали на тема френологија се од Петар Д’нов. Поѕдрав. Еве неколку линка кои ги избрав низ брзо пребарување по интернет:

http://www.cerebromente.org.br/n01/frenolog/frenmap.htm

 https://publicdomainreview.org/collections/phrenology-diagrams-from-vaughts-practical-character-reader-1902/

http://www.bc.edu/bc_org/avp/cas/fnart/phrenology/phrenology_frames.html

http://www.amaranthpublishing.com/phrenology.htm

 http://www.phrenology.com/phrenology.html Phrenological diagrams by George Combe https://www.bl.uk/collection-items/phrenological-diagrams-by-george-combe

СЪДЪРЖАНИЕ
/