Книга 45

 

 

     1829  16.11.2015  Но скитат с нас нощем из вселените. 07:24 Не-зависимо ти ли си написала това нещо или някой друг, имам чувството, че някой разбира проблема по-добре от други. А именно, защо българите в чужбина губят нещо, за което някои са държали изпити на небето и са спечелили конкурс да се родят именно тук? С това не искам да осъждам тия, на които е било определено да отидат в чужбина с някаква възвишена цел, обаче всички останали са екстроверти-материалисти и се откъсват задълго или завинаги от "златния облак" над България, за който говори Един Вечен Българин. В никой случай не можем да омаловажаваме достойните дела на много талантливи българи, които прославят родината ни или вършат невидима работа за възхода на избрани души в света. Обаче този "златен облак", за който става дума, е особена божествена субстанция, която присъства в дадена благословена страна предимно териториално, докато Мировият Учител е телесно или етерно в нея. Ето, съвсем скоро този облак ще се премести в Кавказ. Има една малко известна тайна: Учителят, дори и когато решава да бъде видим физически по-малко от 120 години и си заминава официално по-рано, имитирайки физическа смърт и погребение, на практика остава етерно в страната Си 120 земни години, а когато има верни и достойни ученици - и повече. Понякога - с хиляди години. Така, специфичен "златен облак" сияе и до днес и над Индия, и над Персия, и над Египет, и над още няколко свещени страни, където Бог е слизал на Земята. Всички кандидати за ученици по целия свят, които вече са били обикновени хора много прераждания - царе, управляващи, проспериращи, ерудити, таланти, гении, светци или праведници, в един момент стават Влъхви и получават просветление къде се е родил в даден век Учителят, т.е. Бог на земята, къде се е събрало отново Ятото Му от Вечността. Ние познаваме такива Влъхви и днес: те копнеят да дойдат в страната на Господа; идват, когато Той ги пусне - и някои имат шанс да останат 25 години в етерната Му аура.

 Бог е видим и осезаем за тях като богочеловек, понеже те имат етерно зрение и етерни сетива от Седма степен. Когато минат 120 години от телесното Му раждане в дадена страна, дори и да си е заминал "театрално" на 33 години, Той продължава етерното Си присъствие в най-добрия си ученик, какъвто е бил и е и до днес Йоан; или Арджуна - ученикът на Бог Кришна. Така Бог вечно  присъства етерно и даже видимо, осезаемо, веществено в даден свят

      Необходими са минимум 25 години физически живот плътно до Учителя или в Ятото Му, за да издърпаме нишка от Златния Облак и тя да се кондензира като Струната на Аза. Тя се оформя от 5400 години в предтракиеца, македонеца, йопа, мизиеца, рупчанина и въобще българи на територията на България. Другаде е почти невъзможно, тъй като Струната на Аза и съответно Вихрун около нея се генерират само там, където има архайски скали и постоянно присъствие на Миров Учител във веществено или етерно тяло и на Негов ученик; на Ято от минимум трима души.

Ето защо, не ни говорете за духовни българи, които са отишли или се развяват в чужбина, без да са стажували 25 години на метри и сантиметри от Учителя, на милиметри или без милиметри от Ятото. И тук да са, това нищо не значи: нишката от Златния облак се издърпва и суче само на Вретеното на Разпознаването, Приставането и Предаността. Щом някой може да живее със себе си или с съмнителни типове, той дърпа нишки от всякакви други мъгли и облаци, но не и от Златния Облак. Затова ние говорим постоянно за Високия Вкус и Високия Идеал - за това кой кого си избира и с кого живее.

     Не че нямаме тайни адепти с постоянно пребиваване в чужбина, които и там теглят и тъкат Нишката от Кристално Злато без никакви проблеми. Но те или са живели 25 години в Ято, или отделят тайно 90 на сто от приходите си за нещата и хората с дух и душа - за Майките, Децата, Словото и Делото. За обикновените хора и ученика до Първа Посвета, 10 процента до половинък са закон, но за обладателите на Нишката в чужбина не са по-малко от 90, тъй като имаме не един и двама такива и те не са умрели от глад. Когато се налага, те оцеляват и с по 10 зърна жито на ден или с една фурма, с пет зърна грозде, с половин ябълка - но скитат с нас нощем из вселените!

 

„ОТДЕЛНИ ХОРА ЗНАЯТ ТОВА – И НИЕ СМЕ ГИ СРЕЩАЛИ МЕЖДУ ЗВЕЗДИТЕ” (Любен Дилов, „Още по въпроса за делфините”):

 

http://www.toyonus.com/01-Bulgarian/10.Audioteka%20%22Prekrasni%20chudaci%22_%D0%9C%D0%A03/AP4.23-Lyuben%20Dilov%20-%20Oshte%20po%20vaprosa%20za%20delfinite%20+%20Boris%20Aprilov%20-%20Izkachvaneto%20(prerazkaz).mp3

 

Джек Лондон - "Скитникът между звездите":
https://chitanka.info/text/419-skitnikyt-mezhdu-zvezdite

 

Джак Фини - за изчезващите хора: 
http://toyonus.com/…/AP4.20-Jack%20Finny%20-%20Za%20izchezv…

СЪДЪРЖАНИЕ
/