Книга 44

 

 

     1814  01.10.2015 ...Който ми го е изпратил ЛИЧНО БОГ. 17:32, от Д.Д.: А разказа за “Дъщерята на Лилит”... благодаря, че ми го изпрати. Донякъде се припознавам в образа, може би просто е вид стремеж. Всъщност, не разбирам защо очернят образа й, при положение че дъщерите на Лилит са “избегнали проклятието на Ева и са свободни в постъпките и мислите си” - на мен ми прозвуча по-скоро като идеал. :) И да, ПРЕДПОЧИТАМ ДА БЪДА С НЯКОГО, “КОЙТО МИ ГО Е ИЗПРАТИЛ ЛИЧНО БОГ.”

 

 

Става дума за разказ от Анатол Франс:

http://toyonus.com/01-Bulgarian/10.Audioteka%20%22Prekrasni%20chudaci%22_%D0%9C%D0%A03/AP4.21-Anatole%20France%20-%20Dashteriata%20na%20Lilit.mp3

 http://psychanalyse-paris.com/La-fille-de-Lilith.html

 http://lib.ru/INOOLD/FRANS/novells.txt

 

- А как да разберем, че някой ни го е пратил лично Бог?

 

    - Първо, раздяла от първия миг до края на Вечността е невъзможна. Ако някой е способен да не дойде при вас веднага или си тръгне, НЕ ГО Е ПРАТИЛ БОГ. Второ, постоянен живот на двамата на една територия е невъзможен. Трето, да знае някой друг за любовта ви, освен Бог, е невъзможно; Четвърто, необщуване на всички полета без никакво изключение е невъзможно. Пето, негативна мисъл, негативно чувтво, негативна дума и негативен поглед или назидания и поучения от който и да е от двама ви към другия до края на живота ви и след него са невъзможни. Шесто, липса на меден месец или медена вечност и на редовни сватбени пътешествия е невъзможна; Седмо, да нямате общ идеал и начин на живот, да не обичате и други души, да не общувате щастливо и с тях, макар и не със същия приоритет и със същата сила и преданост, е невъзможно.

 

       БЕИНСА ДУНО,  из. "Сила и живот", т. 3:188 "Първата царска дъщеря, която се влюбила в царския син, изразявала своята любов в това, че носела навсякъде портрета на своя любим, по цял ден го целувала, направила му параклис, да му служат хората, палила му кандило и т.н. Другата царска дъщеря взела "Книгата на живота", която написал царският син, и от любов към него се заела с изучаването ú, като се стараела да прилага всички принципи, които били вложени в нея. Започнала да посещава болни, страдащи и по този начин проверявала всичко написано в книгата. С това тя още повече се привързала към царския син, защото виждала добрите резултати от неговото учение. Тези две царски дъщери образували два различни култа. Култа на едната царска дъщеря ще видите изложен във всички храмове в света; нему служат всичките будисти, брамини, жреци, турските ходжи и християнските свещеници. Другият култ се среща дълбоко в сърцата на някои хора, които само прилагат, без да знаят, че служат на някакъв култ. Първите хора са тъй наречените правоверни - те мислят, че Христос ще дойде в плът и Го чакат в тоя образ. Как мислите, коя от двете царски дъщери е разбрала царския син и е изразила по-добре любовта си към него? Първата култура наричам култура на егоизма, дето човек иска само да обсеби някого, да го владее. Днес момък или мома, като се обичат, искат да се владеят един друг, да се обсебват. Докато са млади какви хубави работи си говорят, но като се оженят, не минат 5 години и всичката им любов се изпари, нищо не остане от нея. Когато ви говоря, аз не искам да ме разбирате по първия начин; аз бих желал да разберете правилно вторият принцип и да го прилагате в живота си."

 

СЪДЪРЖАНИЕ
/