Книга 44

 

30.І.151(2015)г.

с.Дълбоки

 

СЪН-ОТКРОВЕНИЕ-ПОРЪЧЕНИЕ

Селската лястовичка (Hirundo rustica) -

 

 истинският символ на Австрия. Естествено – и еделвайсът.

 

07:10:29 ч.

            През цялата нощ, особено към сутринта, текат насън или в друго състояние съвършено ясни и най-подробни картини и обяснения за народа "пурѝм". Думата съвпада с еврейската дума на иврит פורים - празник в юдаизма, на който евреите празнуват неуспеха на заговора на злия Аман по времето на цар Артаксеркс (дошъл на власт през 486 г. п.н.е), целящ тяхното избиване в халдейски Вавилон, както твърди книгата на Естир[1]. Празникът се отличава с веселие и радост. Традиционно, на този ден евреите се маскират, организират празненства и карнавали, пият вино и вдигат шум (най-често с кречетала). Празникът се пада по еврейския календар през февруари или март. Ако сънят ми има нещо общо с него, интерес но е и подсещането за "пурим" по време, за да знаем кога да действаме ние и да се подготвим. Тази година той ще се празнува от юдеите на 4 и 5 март. Тъй като ние търсим всички подробности при възникването на важен символ или прочество, ето накратко какъв е случаят с Естир:

 

     Персийският цар, избирайки красивата Естер или Естир - племенница на евреина Мордехай - я прави царица. Когато Мордехай научил, че царският съветник Аман планира да унищожи евреите в Персия, той заповядал на Естир да повлияе на царя да отмени постановлението. Естир устроила пир в чест на царя. Разчувстван, царят обещал да изпълни всяко желание на Естир. Тя му казала за замисъла на съветника му Аман и царят го обесил. Издал указ, позволяващ на евреите да се съпротивляват активно на всеки, който иска да вземе живота и имуществото им. Пурим се пада на 14-и Адар, но в Ерусалим и другите древни градове той се празнува един ден по-късно. На утринната служба в синагогите през този ден се чете книгата на Естир, а вечер по улиците и площадите се провеждат карнавални шествия и комични представления – „пуримшпили”. Една от най-важните традиции на Пурим е „Мишлоах Манот” когато на приятелите се изпращат подаръци. По време на Пурим е предписано да се извършва благотворителност за всички: "Който и да протегна ръка за милостиня през Пурим, трябва да му се даде". Пурим е празненство на неудържимото веселие и карнавалите. Тогава може да се прави всичко, неуместно през останалите дни. Това е единственият ден в годината, когато не е просто позволено на евреите да пият, но те могат да се напият и до козирката. Това разрешение изглежда доста странно, като се има предвид традиционното отношение в еврейския свят към алкохола. Нещо повече, трябвало на Пурим да се пие до степен, че „да не се раз-граничава благословението на Мордехай оп проклятието на Аман". А за да се стигне дотам, наистина трябва да се пие доста...

 [1] Филм Esther(1986); Esther / Естир (1999) Целия Филм с Бг Аудио: http://vbox7.com/play:66318d2315

„Царица Естир - Една нощ с царя” - игрален филм - Първа част:

http://www.christiantv-bg.com/watch/1733   

 

  Впечатлява и паралелът на съня с началото на въз-становяването на храма на Соломон, разрушен от Артаксеркс (на евр. - Ахашверош). За нас това може да означава възстановяване на Братството и Школата (или по-точно, присъединяване към тях, понеже те никога не са изчезвали). Също - съзвучието на новата дума, която се даде, за мястото, където това трябва да стане сега (Торѝф), с името на Тòрата - книгата, където се разказва за Естер, "спасителката на Божия народ".

          Съобщаването на тия сведения не е опасно, тъй като веднага след събуждането се поясни, че не става дума за място на земята или на небето, което може да бъде идентифицирано и унищожено. Иначе се каза, че то се намира в Австрия, но това също е само код. Даването на тия думи има значение като символични и кабалистични кодове, като ключове към Новия Йерусалим в Новата Земя и Новото Небе, които вече се населяват и престои да бъдат населени от хората и ангелите с душа. Те се активират за излитане и телепортация само на съществата с монада, които живеят за всички.

           Символично или точно като число (не се изясни), става дума за един Божи род, който е от 500 души. Те имат свой произход, език, вяра, култура, традиции. Има мисия да насели "мястото" Ториф и да спаси окончателно "овцете" сред човечеството. Винаги излъчва "армия" от 100 души със защитни и спасителни функции.

            Трябва да се проучи означава ли нещо думата "ториф" в световните езици. На английски, глаголът "torrify" означава подлагане на нещо на интензивна горещина. Ако има нещо общо с арабското име Тариф, то означава "рядък, необикновен". На какво е символ Австрия, също трябва да се проучи. Впечатляващо е знамето й, обратно на латвийското, което е бяла ивица сред алени брегове. И при латвийците, и при австрийците и някои други народи националните флагове са идентични по цветове на нашата Мартеница - символ на холивселената, на Бога, Благия Дух. В името на паралелизма (резонансния изоморфизъм), все пак поне една  магично-мистична екскурзия до Австрия в указания период е желателна. Да се подберат хора, които досега реализират Новото при наличните условия. Координатите на екскурзията и нещата, които ще се правят там, ще бъдат съобщени в последния момент.

            Въпреки че ще има определени хора централно, всеки има правото да импровизира тази инициатива свободно, доколкото е освободен от егото си. За връзка с новото място и новите места по Земята и в космоса можем за започнем с резонансно ползване на символите на Австрия. В определени часове, които ще бъдат съобщени на споменатите избрани хора, а в адаптиран вид и на всички останали желаещи, ще слушаме първо австрийския химн, а може да се научим го свирим и да го пеем на немски:

https://www.youtube.com/watch?v=MG41CB3Xgmk   (инструментал)

https://www.youtube.com/watch?v=G82XvXe3Tw8   (пропусни рекламата)

 

На Немски

Land der Berge, Land am Strome,

Land der Äcker, Land der Dome,

Land der Hämmer zukunftsreich!

Heimat bist du großer Söhne,

Volk begnadet für das Schöne,

Vielgerühmtes Österreich,

Vielgerühmtes Österreich!

Heiß umfehdet, wild umstritten,

Liegst dem Erdteil du inmitten

Einem starken Herzen gleich.

Hast seit frühen Ahnentagen

Hoher Sendung Last getragen,

Vielgeprüftes Österreich,

Vielgeprüftes Österreich.

Mutig in die neuen Zeiten,

Frei und gläubig sieh uns schreiten,

Arbeitsfroh und hoffnungsreich.

Einig laß in Bruderchören,

Vaterland, dir Treue schwören.

Vielgeliebtes Österreich,

Vielgeliebtes Österreich.

 

На Български

Земя, дарена с планини,

Земя, простряла се

по бреговете на река,

Земя с обширни полета,

камбанарии, ковачници,

устремили взор към бъдещето.

Ти си земя на славен народ,

Народ, надарен с чувство за красота!

Ти, Австрия, толкова възпявана...

Много търсена, свирепо нападана,

ти стоиш в средата на континента

като едно силно сърце.

Родена си в най-ранните дни,

натоварена с висша мисия,

много преживяла Австрия,

много преживяла Австрия!

В новото време сме смели,

вървящи свободно, с вяра,

работейки бодро и с надежда,

обединени като братя,

ние ти се кълнем във вярност,

многообична Австрия,

многообична Австрия!

 

 

        Много слушане на Моцарт (тържествените и радостни произведения[1]), периодично събиране във вторник да танцуваме по неговата музика, както и виенските валсове на Йохан Щраус - ако може понякога и със съответни облекла.

           Както обърнахме пентаграмите на Латвия с върха нагоре в духовна Латвия и езотеричните им кръгове, така днес имаме за задача да трансформираме и печата на падналите алохими от черната ложа в Австрия - корони, кръстове, сърпа и чука с веригата и черния орел (Ictinaetus malaiensis) - в Бяло-синя лястовица и Бяло-син Гълъб. Може да се сложи и еделвайс.

            Вторият символ е предимно за ученици с Христова и Беинсанска монада. Който направи това с герба и знамето им поне в дома си, в обществото си, във фирмата си, ще спаси тази страна и народа й от идващите изпитания и ще изведе още много австрийци и австрийци по дух с искра Божия на Новото Небе и в Новата Земя.[1] напр. https://www.youtube.com/watch?v=TF4vQ8fBkVg&x-yt-ts=1422503916&x-yt-cl=85027636) ,

Въпреки че минава за масонски химн. През последните 7 години от живота си Моцарт е бил искрен масон и е написал великолепна музика и на тази тема.

 

 

Както във всички езотерични екскурзии и пребивавания по света и във вселената, от решаващо значение с кого или с кое ято го правим и по какъв начин. Кого и кои канят в случая австрийците в дома си.

 

 

СЪДЪРЖАНИЕ
/