Книга 43

 

 

1559 28.07.2014 Върховната наслада от метафоричността на Словото 20:28 от Я.Д.: Благодаря за светлината - изяснявам си неясното досега или забравено вече. Да не говорим за върховната наслада от метафоричността на Словото, било то чисто или с примеси, течащо вече толкова много години. Бъди благословен! Я.

 

1560  30.07.2014 Дух и стереотип. 05:09 до Х.С.: Защо пък упрек към теб? Не съм и помислял такова нещо! Ти си жив и безкрайно сложен човек и не можеш да влезеш в кюпа на един стереотип - един зодиакален знак. Даже това е последното в астрологията, по-важен е домът, в който с намира слънцето. Твойто слънце е в VІ дом, който отговаря на Девата и това наистина засилва твоя стремеж към Чистота и неприкосновеност, към самоопазване и самодостатъчност, към духовна, умствена, астрална и енергийна хигиена. Но това не значи, че не си мила, нежна и емоционална, когато направиш своя избор и му се отдадеш. Като говоря тук за някои знаци, имам предвид хората-кукли, които са жертва именно на стереотипа, на зодията, не са съзнателни духове и души, които могат да го надмогнат и да действат от любов, милост, съвест, със саможертва по волята Божия. Една такава надменна "Стрелкиня", именно, съм изобразил с куклата, която е дала рамо на Христос в една от илюстрациите.

 

1561  30.07.2014 Какво нещо е нуждата от любов! 22:09 до П.Л. Десетилетия наред - с грижи за чужди деца. Даже работих тук и в чужбина в защита на самотните майки, започвайки от бременните и кърмещите. Има незабравими случаи, много направихме не само с конкретна материална и душевна грижа, но и в законодателствата на някои страни.

 

            Обаче има и проблеми. Майката трябва на всяка цена да подсигури верен и предан приятел да ги посещава често и да поживява периодично при тях (и те при него), независимо дали майката има или няма интимни отношения с него. Мъжкото присъствие и енергетика са важни, дядо не може да запълни това. Остават травми за цял живот, ако няма такива приятели, особено у момиченцата. Но ако се прекъсне такава практика, колкото и приятелят да е бил предан и да се е вживял, децата пак страдат. Много е отговорно. Имал съм случаи да занимавам в дома им дечица от 2 до 7 години - разбира се, без заплащане, - давайки всичко от себе си. Не само им се носят храни и подаръци, които не са виждали никога, ами има и приказки, игри и какво ли още не. Като си тръгнеш, тичат след тебе по улицата и се хващат за дрехите ти, трябва да ги влачиш, ако продължиш... Плачат с всичка сила, ридаят. Какво нещо е нуждата от любов! Даже имах такъв случай при омъжена приятелка с много добър съпруг, който си обича семейството и прави всичко за него, но не отдава нужното внимание - или поне не по такъв начин. И тогава става много сложно - човек трябва да се махне и да не им ходи на гости. Друг път мъжът е пияница и ги пребива от бой, никаква грижа, никакви пари вкъщи, разврат и пр., но като види някакъв си чужд мъж да ги посещава, иди се спасявай. Едва се оправих при един такъв случай да не ми счупи главата... 

 

СЪДЪРЖАНИЕ
/