Книга 43

 

 

1499  05.07.2014 Докато изпитваме такива чувства и трепети към такива хора и ни излизат сълзи, ние сме живи. 17:48:15 до М.А. Ти просто си преживяла това, което изпитва всяко сърце с искра от Бога, когато срещне подобно на себе си. Докато изпитваме такива чувства и трепети към такива хора и ни излизат сълзи, ние сме живи. Изумява ме как други не могат да се развълнуват, когато срещнат хора с душа! Да не говорим, че някои се вълнуват отрицателно - да не описваме сега това, няма смисъл.

1500  05.07.2014 Кой помага на Системата и кой живее само за себе си. 22:18:30 до Р.Л. Напоследък мислех да приключа с цялата тази писмена дейност, защото съзнавам,  че въпреки възможния Кантакт, често въртя и мои лични душевни и други проблеми и ме е страх да не плисна върху хората от несъвършенствата си. Затова беседите на Учителя са кристално чистият извор, а през холизаторите Словото е примесено с индивидуалния им лъч и някои мътилки. Но някъде се казваше, че така те несъзнателно надават зов за съпричастие, за помощ. Който ги обича, е съпричастен;  който не е е -  враждува с тях или само ги съвета, или е безразличен. Бог е допуснал това като лабораторна работа  -  да търсим изходи чрез практическо внимание към ближния, чрез грижа, разбиране, тандеми и милосърдие. Решим ли някой проблем,  прокарваме пъртина за другите. Ние сме едно цяло – система от скачени съдове. Реални недостатъци и липси или сценични, това няма значение – Небето гледа кой помага на системата и кой живее само за себе си.

 

1501  05.07.2014 Миличък ЕЛМА, какво значи "БОЖЕСТВЕНО об-щуване"? 18:41:08 от В.Л.:  Няколко пъти прочетох последното осияние от днес, но не мога да реагирам по никакъв повод. Възможно ли е да не разбирам докрай  какво значи БОЖЕСТВЕНО ОБЩУВАНЕ? Всъщност, ти как го разбираш? Миличък ЕЛМА,  какво означава "БОЖЕСТВЕНО ОБЩУВАНЕ"? В състояние ли е Словото да изрази пълнотата на това "понятие" и битие? Не че не си ни говорил досега, но специално темата за Божественото във всичките му проявления е сложно за осъзнаване, камо ли за прилагане и живот. И как се различава То,  Божественото, от духовното? За плътското май разбираме, но и плътта е божествена в Целостта... И по какво се различава Божественото от естественото  -  всъщност, има ли разлика? Ако няма, защо се ползват различни понятия? Опитах се да открия в Словото на Учителя от беседите разбирането за Божественото, но то е толкова всеобхватно, че Цялото Слово е Божествено; като започна извадките, с увеличаване на дълбочината стигам до Целостта и се отказвам от извадките  -  от дълбоката гледна точка, всичко е божествено! А май не само аз се интересувам от това,  КАК ДА НАПРАВЯ БОЖЕСТВЕНОТО МОЙ НАЧИН НА ЖИВОТ. Ако искаш, сподели ми твоето мнение по въпроса  -  нали по числологията сме все единици  -  сродни сме.... И се готви за море! :)

 

1502  05.07.2014 Господ често „губи” играта нарочно, за да раз-търси жестоките ни и егоистични сърца. 20:28:23 от Р.Л., по повод на "Господ губи играта". Здравей! Прекрасно, но е изпълнено с толкова дълбоки и въздействащи чувства от случващото се на Игрището, което върви не в предпочитания от Елма сценарий. За мен поне, на първо прочитане, отговорът на въпроса ти е риторитчен. Да, губи Играта, но съм убедена, че това е само на този етап. И то - заради нашите човешки несъвършенства. Имаме още много да се учим, докато ДОРАСНЕМ до този Божи Промисъл. Трябва ни време, още много по-силна вяра, за да се приема и изпълнява с Безусловна Любов поръчаното отгоре. Колкото повече порастваме т.е. осъзнаваме се, толкова по-малко ще губи Елма. Дори си мисля, че в един по-следващ етап Той задължително ще започне да печели... Благодаря ти, че ми изпрати това откровение!

            Послепис - Би ли ми пуснал последната книга от осиянията? Хей - не ме пропускай! Днес цял предиобед с Б. бродихме из гората, така че приеми морски поздрав, пълен с ухание на горски цветя...

 

1503  05.07.2014 Бог не може да загуби, Той е всесилен, но понякога нарочно се предава, за да се замислим от коя страна на игрището сме. 21:14:19 до Р.Л. Здравей! За това заглавие много се колебах, но засега остава - за размисъл. Фактически, Бог никога не може да загуби, понеже е всесилен и съвършен, но понякога нарочно се предава в тия "игри", за да се замислим от коя страна на игрището сме.

 

1504  05.07.2014 Пък и Елма не е лъжица за всеки 22:37:44 от Р.Л. Извинявай, но не съм съгласна с теб. Абсолютно всеки холизатор, и тези които приемат Основателите, и Архангел Михаил и прочие, естествено оставя нещо от себе си. Но, Н., смяташ ли, че ти не си избиран сред стотици други? ТИ си Избраният, за да вършиш тази работа, и аз мисля, че го правиш по един изключително интелигентен, ненатрапчив и пълен с любов към хората начин - с всичките им несъвършенства. Ако се откажеш, така ПРЕДАВАШ Елма! Не Му причинявай това! Не го причинявай и на нас, които чакаме това Ново, Абсурдно и Непредсказуемо, пълно с предизвикателства и Любов Слово. Аз ли да ти казвам колко много, дори духовни хора, не приемат и Учителя?

Сигурно имаш много огорчения, сигурно много хора не те разбират. Но и Елма не е лъжица за всеки. ИМАШ МИСИЯ! И тя е в популяризаране на това Слово. В края на краищата, то стига само до тези, които го приемат тотално. И колкото и да са малко, убедена съм, за Елма те са ценни. Пък ти си НАЙ ЦЕННИЯТ. Каквото и допълнително да влагаш с филтъра си, Елма не би го допуснал,  ако не те приема.

Моля те най-искрено и дълбоко да преосмислиш решението си.

СЪДЪРЖАНИЕ
/