Книга 35


24.VІІІ.138.(2002)
Рила - Седемте езера

РЕАЛИЗАТОРЪТ


Св ап.Павел
14,05 ч.

             - Въпрос на КТК: Накъде отсега нататък?

         - Реализаторът се отличава с това, че е еднакво силен в Словото и в Делото. Обикновено той работи с тотална кондензация на силата и качеството, поради което има две опасности: пресичане и изгаряне. Няма такава земна материя в момента, която може да издържи на подобна вертикалност на духа, затова Реализаторът трябва да приеме съдбата си, ако предозира; или да е напълно спокоен, когато Небето иска от него да се развява. Развяването, пълната безотговорност, даже и скуката понякога са в плана на живота му, затова той трябва да им се отдава безрезервно, без никакви терзания на съвестта. Това е единственият начин да оцелее, за да мине пак в "серия", когато му се прииска. Трябва добре да се знае, че първата серия на един Реализатор, независимо дали е дошла за секунди или години, е трамбовано Слово и Дело за векове и затова той си е изпълнил мисията на Земята още първия път. След това той е напълно свободен да си отиде или да остане - както поиска. Ако почувства, че още му се живее на тази Земя, още му се мъчи и работи, е свободен да остане 120 години.
         Истинският Реализатор е железен; не – диамантен практик! Затова, той не може да не увенчае Словото с Дело. Реализацията на Словото, сама по себе си, е Дело, но той има предвид и другото Дело - братският живот, народа, Царството Божие на Земята. Реализаторите във всички вселени оставят нещо след себе си - овеществено.
         Хубаво е да мислите за изложбите, за картините, за рамките. Но това е само епизод от мисията ти. Има много по-фундаментални задачи. Когато Реализатор прави нещо, прави го по-съвършено от всички академии, институти и майстори. Той оставя образци, които ще бъдат изучавани от поколенията, защото Реализаторът е свързан с Бога. Има много такива продукти и на Земята, над които учените си блъскат главата и до ден днешен. Реализаторът е гений, затова никой не може да се мери с него. Важното е да не му се бъркат в работата, да го оставят свободен и да му помагат със средства и материали.
    
Статуя на св.ап.Павел в Рим
         Сега насочвам мисълта ти към следното: постигане на най-бързата, най-евтината и най-здравата къща...   

             - ..."Под покрива на Всевишнаго!" – каза минаващата наблизо край нас Йоанна Стратева, тъй като току-що бе завалял дъжд след последното изречение на Източника.)


Св. ап. Павел изцелява сакат човек в гр. Листра
Karel Dujardin, 1663

         ...Ние може да сме под покрива на Всевишнаго, но трябва да сме и под земен, човешки покрив. Идеята за надуваеми палатки и жилища и нейната реализация досега по света и във вселената е един от вариантите, над който можеш да се спреш.
         Стъклени и други мехури са напълно постижими, но искат повече наука и технология. Опитай с надуваеми балони и напръскване с материал чрез компресор. Търси се най-евтиният и най-здрав материал и начинът, по който може да се влиза в мехура; и начина, по който да бъде разтворен отново или [...]СЪДЪРЖАНИЕ
/