Книга 6

19.ІV.121(1985)г.
София

ПРАВИЛА ЗА КЪРМЕЩАТА.
 ЗА КОНЦЕНТРАЦИЯТА.
ЗА БЕБЕТАТА.
ЖЛО. АСИ (Онтùел)

      Цяла хирология ще диктувам, когато искате. А сега - конкретно.
          А. се отличава със цели и живи линии на ума и сърцето, но в лявата длан линията на живота е несъвършена, проблемна, анемична. Щастието й, значи, винаги е зависело от умствения и сърдечния свят, а с физическия тя е била скарана. С етерните енергии не е общувала много векове правилно - съсипвала е физическото си тяло, поради неудържима жажда за познания и удоволствия. Оттук иде и постоянната й вътрешна увереност, че няма да живее дълго. Прекъснатата линия на живота, наистина, носи кратък живот, обаче никой не е осъден от миналото си безвъзвратно. Сега нещата се обръщат и отново има шанс, на дясната ръка да се оформи топлата, жива линия на живота. Това, че в миналото А. не е ценяла физическото си тяло и го е експлоатирала до максимум, би трябвало да се заплати в този живот с прекъсване на живота и по-дълго оставане в астралния и умствения свят, за да се научи пламенната й душа да цени живота на земята и да зажадува за него, т.е. да се синтезира стремеж към физическо движение сред природата, не по-малко активно от жаждата за познания, удоволствия, спане и ядене.
 Самата любов към природата е заложена силно в теб, но като естетически акт, а не още като съзнателна физическа програма, като самоусъвършенстване на тялото и здравето.
          А. не е от човешка йерархия, това вече съм го казал. Тя бележи пето планетно въплъщение, но още й е много трудно - по тази причина в лявата й ръка етерната линия е невзрачна и прекъсната. Постоянната лакомия не е зло за нея, а направо най-щастливо Божие благо, шанс номер едно, стремящ се да я привлече към хранителните сокове на етерната вселена - панвселената. Трябва да се преодолее не жаждата за хранене, а безразборното и неправилно ядене. Това, че има тенденция към пълнеене е добро, колкото и да я печалù, тъй като без този баласт тя би имала още 16 години живот на тази земя. Чистотата обаче би решила въпроса по-иначе. Ако се качва по-често по високите планини и диша по-чист въздух много интензивно, може да яде колкото си иска, а фигурата й постепенно ще се регулира. А само интензивното движение по планините, ако няма много интензивен и стопяващ мастите интимен живот или ако не е на аскетични суровоядски режими, ще е в състояние да поизтъни фигурата й. Но в никакъв случай, дебело подчертавам, да не се лишава от храна, понеже засега това е единствената й връзка с физическия етер, нито пък да се сили да спи по-малко.
- На мене и през ум не може да ми мине такова нещо...
- Но сега ще ти мине не само през ум, но ще ти излезе и през носа... Сега вече ще видиш и по-дебелия край - простù се със спането!
- Да-да…
- Тогава... дай друг да гледа бебето. Аз не знам майка, която да е спала, след като е родила дете. Спането си остава основен източник на физическия етер за тебе, но сега една година ще се видиш в чудо, тъй като М. не е от пренебрегващите песнопойството… Прецени сама: ако искаш да издържиш, не трябва да вярваш на пъклената наука и практика бебетата да се кърмят толкова често и през нощта. Страхът на обикновените хора лишава децата от слънчев характер и здраве. Коликите се дължат не само на ядовете и натовареността на майката, но и на нощното кърмене. Ако умре бебе, лишено от нощно кърмене, пишете Ме Мене виновен. Самото разбиване на съня на майката поради нощно кърмене се отразява катастрофално, откъдето следват и коликите у бебето, а оттам - и плача му, болките. С нощното кърмене черната ложа си подготвя почва за овладяване на разбити нервни системи у децата и майките. Ако свикнете детето от заспиването му до сутринта да не се кърми, то може да плаче първите дни или седмици, но ще свикне. Тогава майката ще се наспива и битката е спечелена.
Заблужденията на хората нямат граници! Рухването на здравето, красотата, младостта, тялото на жената-майка, се дължи преди всичко на нощните стресове, а после - на недоимък на елементи и енергия в храната, на изворна вода, на слънчеви бани и на движения.
Още нещо: увисването на бюста се дължи на нощното кърмене. Ако жената кърми децата си само от изгрев до залез, и при това когато поискат, а не по човешки изкуствен график, тогава може да роди и двайсет деца - и гърдите й ще си останат стегнати. Понеже количеството храна на кърмещата не отговаря на качеството, тъй като яде умъртвени, непресни храни, то детето извлича от майчината гръд не само мляко, но и праната, поддържаща формата на бюста, понеже му трябва на самото него прана. Ако майката спазва тия правила и не яде месо, яйца, масло и оставя от животинските продукти само сиренето, изварата и киселото мляко, постепенно ще придобие прекрасна фигура, но при условие, че се откаже от всякакви захарни и тестени храни, както и от вечеря след залез слънце.
          Още нещо: слънчевите лъчи също набавят праната, изгубена при кърменето. Грее ли жената тези свои извори на живота на ранното слънце, те се стягат. Има и още едно условие, но то е непостижимо за земната жена. Само някои мъже, галещи свещеното място с нежност, могат да придават енергии, просто за месеци възраждащи и подмладяващи бюста на жената. Но всичко грубо и недодялано е само тормоз, каприз и садизъм. При това, лошият тип мъже са с вампирическо всмукване и затова ще трябва, при такъв вкус жената, тя да се примири със съдбата на фигурата си. Нежните и сладки докосвания там и целувки от човек с искра Божия са предвидени от природата, именно за да развият женската гръд - повече искайте галене и милувки там, но не и вандалски изстъпления.
          Трябва да се знае още следното правило: кърмачето хапе майка, която яде месо, яйца и масло, понеже стръвта й за кръв се предава и на него. Йоните на простите слънчеви храни са наситени отрицателно, поради което се възприемат направо от организма, а наситените йони на животинските продукти правят млякото тлъсто, отровно, и по този начин безкрайно фините капиляри на кърмачето се запушват още в началото, което създава предразположение към болести.
          Цяла лекция ви изнесох - даже и само с нея да останете, това ще е революция в науката и цялата прогнила система на плебейското ви майчинство досега.
          Разбира се, това е само за жени, следващи новия път не само с вътрешно убеждение, но и с лекота. Ако прекомерно една майка се измъчва от такива режими, то тя няма да има нужния душевен комфорт и млякото й пак ще се отравя. Така че, приемете по-малкото зло. И месо може, но агнешко, пилешко, телешко; в никакъв случай свинско или мазни кюфтета, кебапчета, пържоли. Така болестите и деформациите у майката и детето ще бъдат по-малко. Питате за риба. И риба може, но прясна, не в консерви. А майките, които искат да имат по-кротки, напълно здрави деца, щастливо бъдеще и минимални пуберитетни трагедии, нека минат на вегетарианско хранене.
          Има още неща да ви казвам, но засега е пребогато.
          Бременните са изключително отговорни да спазват всичко това, особено до третия месец много по-стриктно. Белете дълбоко купешките плодове и особено парниковите зеленчуци, ако въобще ги приемате. Хранете се с охота, но бавно; не мислете за нищо друго, освен за храненето. Щастието на човека зависи от малките неща. Ако се отклони мозъкът при хранене от дертове или разговори, от четене или слушане на силна музика (тиха може и даже е добре), се явяват две доминанти в мозъка, с което трябва да се преборите.
          Две едновременни доминанти - ето началото на смъртта! Ето защо във всяка духовна школа първото правило е концентрацията: вършиш ли нещо, върши само него - с цялото си същество, с пълно вглъбяване; после почини малко и чак тогава се отдай на друга доминанта. Само тогава няма да поставяте психиката и организма си под постоянни, масирани бомбардировки от няколко страни едновременно, с което разделяте армиите му на малки бойни части, ставащи лесен прицел за духове и микроби. Съсредоточаването в едно нещо за продължително време е крепост на здравето и психическия устой, зидар на собствената щастлива съдба. Не лишаване на центрове от техните потребности, но последователност и ред в тяхното задоволяване! Като се храните, хранете се с пълно съсредоточение и самоотдаване - сякаш сте в прегръдките на любимия. По същия начин учете, работете, общувайте. Бъдете синове на дълбочината, а не кокошки, ситнещи насам-натам с мисълта си и погледа си. Час най-малко - ето простото правило за всяко нещо, което започвате. Отклоняването на вниманието от дейност през няколко секунди или минути - това е катастрофа за психиката, залог за плебейство и кокоше съзнание, липса на характер, който да отстранява случайните въздействия, контакти и импулси.
          Направете опит и ще видите какво благоприятно въздействие има правилото “час най-малко”. С това се започва; а стигнете ли до няколко часа - вие вече сте Посветени.
           С това казвам: широко е около врата само на хлабавите психики, които още не са страдали. Страданието идва по единствената причина, че не можете да се съсредоточавате. За предпочитане е една болест, която да ви погълне цялото внимание, пред постоянното ровене насам-натам за дребната стръв на любопитството и удоволствието.
          Ако детето има нужда от нещо, то е нежната прегръдка на майката на голо. Пулсът на майчиното сърце усмирява и най-необуздания плач. Пелените са една гавра и предпоставка за повечето болести. Нежното притискане на детето до майчиното тяло е постоянна потребност, особено в началните три месеца. През нощта детето ще спи непробудно, ако се сгуши до тялото на майката - и двамата голи. Няма нито един случай в историята на космическото май­чинство майка да е затиснала детето си при заспи­ване - това е невъзможно. Ако се страхувате от това, тогава има опасност. За бебето най-голямата трагедия е откъсването от майчиния организъм. Това е трагедия и за майката, но тя не разбира това, поради егоизма и простотията на вашето чо­вечество. Майка, която е прегръщала на голо бебето си поне по три часа в денонощието, има право да го остави настрана в кошчето. Но заплаче ли, то иска първо майчиното тяло и после, може би, мляко. Хо­рата не разбират това и мислят само че е гладно, по­ради което са въвели нощното кърмене. А него­вото подсъзнание използва това не за да цица, а да се спаси от ужаса на самотата. Порочно, вие му съз­да­вате рефлекс да суче и нощно време. Направете опит: ако кърмата ви е обилна и богата на всички основни енергии и елементи и ако не е отровена от лични грижи и безпокойства, то детето ще се е на­ситило от дневните кърмения и тогава нощното е напълно излишно - напук на всички учени, лекари и ба­бешки поверия.
          Повечето майки мислят, че правят добро на де­тето си, като му дават студена вода от чешмата, неизворна и незатоплена до температурата на мля­кото. Ако ядете сатанинските храни, вода е задъл­жително, понеже кърмата ви става много слузеста и пълна с отрови. Но ако самата майка се храни приро­досъобразно и пие не по-малко от литър изворна вода (кипнала, приятно гореща), то няма нужда да се дава допълнително вода на кърмачето, тъй като млякото на майката е с оптималния брилянтен вискозитет: нито запушва капилярите, нито задръства клет­ките.
          Затова казвам, че не всякоя жена е родена за майка. Майчинството е най-великата химия, най-великата физика, най-великата психология, най-великото подвижничество! Съвършените човечества подлагат на продължителни, дългогодишни наблюдения и въздействия онези жени, които ще бъдат достойни да станат майки.

СЪДЪРЖАНИЕ
/