Книга 27


22.ІІ.133(1997)
Бургас – Изгрев

ВИСОКИЯТ ИДЕАЛ
(ЖЛО / Д. от Бургас)


Ако бъдещата майка е създадена от Бога и излиза сутрин така, както ходят създадените от Бога, трябва да си представя бъдещия баща на детето си като човек, също създаден от Бога. Тогава рожбата им със сигурност ще има същия произход.
14,50ч.

 Хлябът на живота расте при пълно отсъствие на мисъл за себе си. Когато мисълта за собственото щастие не напуска някого, цялата вселена му обръща гръб и той тръгва по трънливия път на нещастието. Това човечеството опитва от хиляди години и още не е разбрало, че лесното е трудно, а трудното – лесно.


Често Любимата е съвсем близо и плътно до нас и с нас. Ние обаче не знаем това и си избираме в живота разни съмнителни хора, вместо тези, в които Тя влиза. Ако се опитаме да си я представим такава, каквато я виждаме в сънищата си, ще можем да се откликнем на хората, които Бог ни праща. Тя влиза в някой от тях и копнее да се слеем с Нея именно чрез този човек. Ако не я разпознаем, влиза в друг - със същата надежда. Но и да я разпознаем, обича да влиза не само в едного.

Понеже ти имаш вяра и желание да постъпиш правилно, според това, което ти е определено, смирението ти се зачита, и без всякакви окултни науки може да ти се каже направо: ти можеш да станеш една от най-щастливите майки на Земята! Имаш добро сърце, силна си, можеш със всичко да се справиш.
Небето търси такива съпричастни на Природата жени и мъже, които са готови да създават деца на всякаква възраст, без да се безпокоят от нищо.


Природата приветства младостта, но се интересува изключително от тия наши избори, които раждат деца с искра от Бога и подобряват космичната наследственост.
Останалите двойки тя оставя на последствията и на Съдбата.

Ти можеш да имаш не едно, а три деца отсега нататък. Това ти е определено за този живот. Но определено не значи нито сигурно, нито задължително. Просто сега ти се дава оптимума, възможен за теб в този живот, но този оптимум зависи от някои условия. Ако те не се осъзнаят и не се изпълнят точно, няма смисъл да се раждат повече обикновени хора на Земята. Първото условие е самоанализът. Трябва ясно да осъзнаеш и признаеш пред себе си какъв е мотивът ти. Ако мотивът ти е да се спасиш от самотата, няма смисъл да раждаш. Ако мотивът ти е същият, както при обикновените жени, чрез децата да вържеш някого, за да ти помага - отпиши такова майчинство!
Общо взето, това, което си говорихте вчера с Н., очертава правилно проблема и перспективите. На света има милиони родители, слепи и глухи за законите на съвършенството. Те създават само роби, които също ще родят роби.
Първият закон на сътворяването на човека е законът на предаността към Първоначалната Програма на човека. Ако едно дете ще яде пак месо и риба, ще вижда в хладилника алкохол, ще му пушат цигари и ще му се налива ум и разум в главата, без необходимата свобода и нежност, Небето отписва такова родителство и го оставя под знаменателя на кармата. Следователно, от вас ще зависи какъв дух да се роди: обикновен или напреднал, райски или адски.
Понякога силното желание за деца е повик на съдбата да родите онзи, когото сте убили някога или сте го онеправдали. В такъв случай, трябва да изтърпите много пъти по 100 кг. ядове, нерви, и тежки страдания.
Трето: децата, които могат да дойдат чрез теб, са напреднали духове, защото ти не си случайна. Ти си помагала през всичките си животи на добрите хора и на напредничавите идеи.
Следващото условие: това е подборът на бащата. В повечето случаи, абсолютно не се мисли за подбор - хората се плодят с когото падне, стига да получават по-особени удоволствия или да имат някаква сметка.


И наистина, Добрата Съдба подарява безмерно щастие на тия мъже, които боготворят любимата си и я считат за въплъщение на Бога; на тия жени, които разпознават мигновено изпратените им от Бога и ги приласкават пламенно и без замисляне.

А сега, конкретно. Ако си готова никой да не ти помага - абсолютно за нищо и никога да не ти мине мисъл, че трябва да разчиташ на някого дори и една сламка да повдигне, програмата за трите деца ще се изпълни по най-добрия начин. Небето никак не се интересува от колко бащи са децата на една нова, щастлива майка от Новата Земя. Небето мери нещата с абсолютен морал: ако децата са прекрасни, талантливи, добри, красиви, умни и здрави, жената може да има и повече от двайсет деца от различни бащи.
Църковният морал тук е напълно скаран с Истината. За него е безразлично качеството на човека: той, както и родът, наблягат върху една измислена вярност, която обикновено дава хора-запъртъци.
Ето защо, ти имаш абсолютно морално и космическо право да подбереш възможно най-добрите бащи на децата си в това прераждане.
Ако някой от тях пожелае да ти помага и да бъде с тебе - плътно или периодично - радвай се. Това е от Бога.
Но ако само с една думица и с един поглед или мисъл принудиш някого да се чувства задължен, благословението отпада и тогава няма да бъдете под закрилата на добрата съдба. Малцина са опитали неизменния и вечен закон, че когато решиш да правиш нещо абсолютно сам без да мислиш за ничия помощ и провеждаш това твърдо и безусловно, в началото има много трудности, но постепенно при теб започват да идват най-прекрасните и добри хора, които изпълнят сърцето ти с неизразимо щастие и дома ти - с преизобилни блага.
Много нещастници не стигат до този оазис на живота, понеже вътрешно роптаят, недоволни са; търсят помощ и обвиняват. Ако не ревизирате себе си, и най-добрите хора, които обичате и ви обичат, непременно ще се отдръпнат или ще се получи робство - адски отношения. Тогава може да стане вашата воля, но при вас ще има няколко нещастни същества, които се чувстват постоянно виновни и длъжни. Оставù ближния напълно свободен, и той сам ще идва при тебе и ще прави това, което не си и очаквала от него.
Но има един тънък психологически закон: ако някой играе тази роля, а вътрешно очаква от някого нещо, няма да дочака щастие, уреждане и изобилие.
Първият закон на съзнателния духовен човек е познатата мисъл "и сам воинът е воин". Ако се изпълни това, няма защо повече да се прераждате в тези тела, а ще ви се дадат млади, красиви и съвършени. Засега остарявате, погрознявате и си отивате, само поради постоянното безпокойство и желанието някой да се наеме с вашите задачи. Не! Бъди извор не само за своите, но и за всички, които срещаш по пътя си, ако са безкористни и не искат да те хванат.
Последно условие засега: ако мислиш да ставаш майка от сега нататък на това крайбрежие, което скоро ще бъде залято, отпиши пак плановете си. Трябва непременно да имаш къщичка с градина навътре от Айтос, и то не в голям град. Тогава не само децата ти ще растат здрави, но и хората, които истински те обичат, ще дойдат при теб, понеже посредствените търсят града, а Новия Човек търси природата. Ако си поставиш за цел да изучаваш Новото, което е дошло в България, и да се запознаеш с нови приятели, ще попаднеш в рая още сега! Ти имаш всичко в себе си, за да бъдеш силно обичана: привлекателна си, умна си, и имаш още много добродетели. Не се изоставяй, вдигни мерника си и потърси ония, които истински те заслужават.
Птичето ще кацне на рамото ти съвсем скоро, не се бавú! Това не изключва досегашната ти връзка, но този човек би трябвало да приеме същите условия и да не бъде ангажиран с нищо. Той е от благородно, космично потекло, и също не е случаен.
До три нощи ще ти се даде знак, че думите Ми са верни. Ако повярваш на всичко това и решиш да надскочиш мотивите на обикновените жени, щастието, което те очаква, не би могло да се сравни с нищо, което си преживяла досега.

СЪДЪРЖАНИЕ
/